HKB Gözü Instagram'da

8 Aralık 2013 Pazar

Gizli Görev / Secretly and Greatly / 은밀하게 위대하게

Kesinlikle vakit kaybı demeyeceğiniz bir film! Hem komedi hem aksiyon hem de Kore işi dram!

Buraya yazı yazarken, üslup bakımından seviyeyi düşürmemeye özen gösteriyorum. Yanı hiç değilse öyle yapmalıyım. Ama birkaç dakika önce bitirdiğim film yüzünden, şu an gerektiği özeni gözetmeden sizinle birkaç cümle paylaşamak istedim. 
Öncelikle bu çekik gözlüler bu işte baya iyiler. Özellikle de Kore Yarımadasının güneyinde yaşayanlar. Konu seçimi ve olay örgüsünün yanında iyi oyunculukla birlikte, size unutulmaz bir film izletebiliyorlar. Hayır, aslında buna film demekten çok şöyle diyebiliriz; size bambaşka bir hayatın kapısını açıyorlar. 
Burada dikkatinizi çekmek istiyorum, dizileri güzel olabilir ama filmlerinin seviyesi çok daha yüksek ve kaliteli.
Evet, birkaç dakika önce bitirdiğim 2013 yapımı Secretly and Greatly bir kez daha kanaat getirmiş oldum. Konusunu merak edenler için, kısaca değinmekte yarar var... Kuzey Kore'nin "çooook gizli" bir görev için yetiştirdiği ve "çooooook gizli" olan birliği üstün yetenekli ajanlarını Güney Kore'ye gönderir. Görevleri buraya entegre olmaktır. Zamanı geldiğinde onlara ulaşacaklardır çünkü...
İşte bu süre içerisinde kasabanın delisi rolünü başarıyla yerine getiren Tea-won, kendisine gelen acil emirle harekete geçmesi gerekmektedir. 
Filmin, beni etkileyen birden fazla yanı var. Lakin, Son Hyun-joo'nun oyunculuğunu konuşturduğu, Tea-won karakteri ve günlük hayatın gerçekçiliğinin işlenişi, en akılda kalan yanı. Film vize komedi,aksiyon ve dramı birlikte sunuyor. Bir de filmin en heyecanlı dövüş sahnesinde raftan teker teker kitapların ardından da ses sisteminin kafama düşmesi de gayet etkileyici bir efekt oldu. :)
Lafı fazla uzatmanın gereği yok...
İzleyin!
HKB 
Antalya Aralık'13

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder