HKB Gözü Instagram'da

23 Aralık 2013 Pazartesi

7 Numaralı Hücredeki Mucize / Miracle In Cell No.7 / 7번방의 선물 / 2013


Filmin küçük Ye-Seung'unun performansına hayran kalacaksınız!

Öncelikle sinemaya dair birkaç söz,

Film yapmak zor iş. Hele ki güzel bir film yapmak çok daha zor bir iş. Yılda onlarca film izliyoruz. Eğer film izlemek bir hobiyse bu rakam yüzlerceyi dahi bulabilir. İşte bu onlarca ve hatta yüzlerce film arasından, her yıl birkaç tane sıyrılıp, yılın filmi ya da yılın filmlerinden olmayı başarıyor.
Bu tür filmlerle beklentimiz düşükiken karşılaşırsak, etkilenmemiz de daha yüksek olacaktır. Mesela?
Evet, mesela A Moment to Remember gibi ya da bu yazıya konu olan Miracle in Cell No.7 gibi!
Türkçesiyle "7 Numaralı Hücredeki Mucize", benim için 2013'ün en güzel filmi haline geldi. Bu cümleyi kurmak birçok çelişkiyi beraberinde getiriyor. Bunun en büyüğü, sizde büyük bir beklenti uyandırması ve izlerken bu beklentinin karşılığını bulamama ihtimaliniz. Genel olarak hep kaçındığım bir durumdur ama bu sefer yiğide hakkını vermeden geçemedim. Benim için yılın en iyi filmidir!
"Kore Sineması ve Ben, Sen, O" yazımda da (okumak için üzerine tıklayınız) etraflı olarak, Kore sinemasından neden bu kadar çok hoşlandığımı belirtmiştim. Lakin burada yeniden değinmeden edemeyeceğim bir husus var; o da, konu ve konun işlenişi.
Yapış yapış bir aşk hikayesi, ya da aşk hikayesi anlatırken yatak anılarına dönen filmlerden milyonla var ortada. Türk sinemasında olduğu gibi dram yaparken de komik duruma düşecek kadar yapay örnekler de etrafta kol geziyor. İşte tüm bunların karşısında, Kore sinemasının güzide örnekler çıkıyor.


Film hakkında birkaç söz,

Zihinsel engelli bir babayla, babasının durumundan ötürü erkenden büyümüş dünya tatlısı bir kızın öyküsünü ele alıyor filmimiz. Bunu yaparken de hiç bir şekilde aşırılığa kaçmıyor. Kızın benimle yaşıt olduğunu düşünüyorum. Çünkü çocukluğumda deli gibi izlediğim, Ay Savaşçısı, kızın kahramanı! Zaten olay örgüsü de Ay Savaşçısından başlıyor. Bir otoparkta çalışan baba, kızıyla kıt-kanaat geçinmektedirler. Evlerinin yakınında ki dükkanın vitrininde ki  Ay Savaşçı çantasına günde iki defa bakmaktadırlar. Çanta satılır. Baba daha sonradan, çantayı alan kızla birlikte başka bir dükkana giderken, yaşanan olayla tüm hayatları değişecektir.
Park Shin-He yine güzel hep güzel!
Cinayet suçuyla yargılanan Yong-Goo, bir anda kendini , 5 kötü insanın içinde yani 7 numaralı hücrede bulur. Lakin aklında kızı, kızının da aklında babası vardır.
En az Tom Hanks'in Yeşil Yol'u kadar başarılı bulduğum filmin, ondan üstün bir yanı varsa o da tamamen hayatın içinden olmasıdır. Yeşil Yol'da ki devin doğaüstü güçleri, gerçekçilikle ele alınmış olsa da, bu filmde sizi 1997 yılına götürmede pürüz çıkartacak hiç bir nokta yok. Tamamen, içtenlikle "kötü insanların" kalplerine dokunacağınız film, size unutulmaz bir hikaye sunmayı vadediyor.
En kısa sürede izlemeniz dileğiyle.
İyi Seyirler
HKB 
Antalya Aralık'13 
Filmin Fragmanı:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder