HKB Gözü Instagram'da

9 Mart 2013 Cumartesi

İNSAN (!)

Amasya Beyazıt Cami Kapısı 2009

Dünya var olduğundan bu yana insanlar tek bir şeyin cevabını veremediler. Bu eski dünyanın kadim sorusu: GERÇEKtir."gerçek var mıdır,yok mudur?" "varsa nasıl ulaşılabilir" "gerçek mi, yoksa doğru mu izlenmelidir?" İnsanlar yüz yıllardır bu soruya kafa yorup dursunlar; dünyada tek bir gerçek vardır: İNSAN! 

Tüm inanç ve sosyal düzenlerin temel taşı insandır. Zaten onsuz olması da düşünülemezdir. Çünkü insansız her düşünce çürümeye ve çökmeye mahkumdur. Tüm dinler, insan Rabbine kulluk ettikçe vardır. Öyle ki Allah insanı yeryüzündeki halifesi ilan etmiş yine bir insana "habibim" demiştir. İşte tüm bunları göz önünde bulundurursak asıl cevaplamamız gereken soru hiç kuşkusuz insan olmalıdır. Onu tamamen tanıyınca evrendeki tüm gerçekler apaçık gözler önüne serilir. O zaman ruh maddeden sıyrılır ve sonsuz zamanın dinginliğine erer, hiç kuşkusuz. Belkide insan-ı kamil dediğimiz o makama kavuşuruz. 

Evet! Kolay değil. Sevgili Sadi Hocamızın dediği gibi "şu vatanın taşını toprağını sevdiğimiz kadar birde insanını sevebilsek" BİR DE KENDİMİZİ SEVEBİLSEK...

Eylül 2009

HKB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder