HKB Gözü Instagram'da

7 Eylül 2013 Cumartesi

Gezginin Pratik Seyahat Rehberi (Engin Kaban-Onur İnal)



Geçen yıl, 11 ülke gezdikten sonra, bu yaza dair yaptığım tüm planların suya düşmesi, içinde büyük bir ateşin alevlenmesine neden oldu. Bu, nereden kaptığımı bilmediğim bir hastalığın ateşi! Evet, bir virüs gibi kanınıza girince, tıp çaresiz kalır. Peki nedir bu hastalığın adı: Gezmek!
Gezmek kişisel ve toplumsal tercihlere göre; gezmek-tozmak,dolaşmak, seyahat etmek, keşfetmek, nefes almak olarak tanımlanabilir. 

Renkli anlatımıyla, elinizden düşmeyecek ve bir anda bitireceksiniz
İşte ben bu ateşle kıvranırken, küçük bir marketin gazete rafının en altında, renkli bir başlık yakaladı ben: Gezginin Pratik Seyahat Rehberi!
Öncelikle, gezmek kadar renkli bir rehber yazmayı başarmış yazarlar. Elinizden düşmeden bir çırpıda bitireceğiniz bir çerez gibi düşünün! Okudukça diğer bölümlere geçeceksiniz. 
Az çok gezen bir insan iseniz, bazı satırları siz yazmışsınız hissine kapılacaksınız. Şimdi benim aklımda kaldığı kadarıyla; Interrail bölümünü ben yazdım zannettim. Çanta hazırlama, Couchsurfing ve nice bölüm... Lakin öyle bir yer var ki, içimi "cızz" ettirdi: Seyahat ve Sağlık Sigortası. Bir çok pratik ve püf noktayla sizi bilgilendiren kitap, valiz çalınmaları konusunda beni "acı acı" gülümsetti. Güney Kore'deki ilk günümde, trende valizimin çalınması ve küçük el çantamla ortada kalakalmam, bütün yazılanları tecrübe etmeme neden oldu.

Tijen İnaltong'un Yerel Pazarlar hakkındaki tecrübesini paylaştığı,
keyifli yazısı, şüphesiz sizin seyahatlerinize yepyeni bir renk katacak!
Kitap basitçe dört başlıktan oluşuyor. Bunlar seyahatinizin tadını çıkartmanızı hedeflerken, sizi psikolojik, ekonomik ve fiziksel olarak da hazırlıyor. Bu dört başlık; ulaşım, konaklama, yeme-ime ve pratik bilgiler olarak sıralanıyor. Her biri, tekrar kendi altında çeşitleniyor ve ayrıntılı olarak işleniyor. 
Gezmeye yeni başlayanlar ve ya başlamak isteyenlerin mutlaka okuması gereken kitap, tecrübeli gezginlere de bambaşka bir bakış açısı kazandırıyor.
Aslında kitabı, ateş başında yapılan bir Couchsurfing toplantısı gibi düşünebilirsiniz. Başta yazarlar ve "Sırtçantalılar" topluluğu üyeleri, dünyanın dört bir yanına yaptıkları gezilerden tecrübelerini anlatıyor sadece...
Kitabın web sayfası: http://www.gezgininpratikseyahatrehberi.com/
Ve yazarların twitter sayfaları:
Engin Kaban: https://twitter.com/Engin_Kaban 
Onur İnal: https://twitter.com/Onur_Inal 
Kitabın yazarı Engin Kaban'ın TRT Radyo'daki röpörtajı: http://www.youtube.com/watch?v=xWScJOgthtM#t=201

Bir an önce edinip okumanız dileğiyle...

HKB
Eylül'13 Turhal

Yazarların ön sözü, sizi kitabı okumak için ikna edeceğine şüphem yok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder